Herken je dit? Vroeger had ondernemer x een groot probleem en wat deze ondernemer ook probeerde, hij/zij liep iedere keer weer vast. Maar weet je, ondernemer x heeft zo hard gewerkt om deze (en let op de hoofdletters) BARRIERE TE DOORBREKEN, dan hij/zij nu precies weet hoe! EN HIJ/ZIJ GUNT JOU OOK DIT INZICHT! Herken jij je in de volgende 7 punten:… Wil jij ook eindelijk doorbreken naar jouw volgende LEVEL? Schrijf je dan nu in voor het GRATIS webinar dat JE HELE LEVEN ZAL VERANDEREN.

“Practice what you preach.”

Serieus. Het is een tekstschema, gebaseerd op neuromarketing. Het is een trend. En zoals alle trends: they come and they go. Godzijdank. Ik vind dit namelijk echt een verschrikkelijke trend. Het is namelijk een trend waarbij authenticiteit en identiteit heel ver te zoeken is. Ik noem aanhangers van deze trend de HOOFDLETTERMENSEN en het leest ALSOF ER IEMAND HEEL HARD IN JE OOR SCHREEUWT. Hoor je het?

De hoofdlettermensen zijn ondernemers die inzetten op een business model, ze zoeken daar de juiste snaar bij om hun (potentiële) klanten te bereiken en pompen veel geld in online advertenties en (RE)TARGETING om hun online producten te verkopen. En dat werkt prima, tot iedereen dat gaat doen. Zelfs de stukadoor om de hoek brengt een GRATIS e-book uit met 7 TIPS OM JE BUSINESS EEN BOOST TE GEVEN. Ondernemers jagen op e-mailadressen en bestoken deze dan met AANBIEDINGEN DIE JE NIET KAN WEERSTAAN, en dan het liefst met zo’n aftellende digitale klok erbij.

Marketing is niets meer dan een samenvoeging van de woorden “getting market”, oftewel het verkrijgen van markt. En dan heiligt het doel alle middelen en worden zogenoemde SUCCESFORMULES eindeloos en tot vervelens toe gekopieerd. En ik geloof zeker in de lucky few die er vroeg bij waren, ik zie alleen nog veel meer ondernemers die er krampachtig achteraanlopen en heel veel tijd en geld investeren in ONLINE PRESENCE en inderdaad steeds meer volgers krijgen, maar nog steeds geen enkel product verkopen. Geen conversie.

Mijn enige tip is: stop er mee of ben uniek.

Het verschil tussen marketing en internal branding is dat je bij het bepalen van je marketingstrategie zoekt naar Unique Selling Points en Unique Buying Reasons om een grotere markt te verkrijgen. Je gaat dus benadrukken wat het voordeel is voor jouw klant om jouw product te kopen. En dat voordeel moet natuurlijk wel een beetje commercieel opgeleukt worden, zie tekstschema hierboven. De marketingstrategie is gebaseerd op klantverleiding en gaat uit van een vooraf bepaalde productlevenscyclus, waarna een volgend business model wordt ingezet***.

Internal branding is uitdragen wie je bent. Je koppelt de waarden van je bedrijf aan je dienstverlening. Dat betekent dat je gedrag past bij wat je bedrijf uitdraagt naar haar klanten. Dit holistische principe is gebaseerd op klantrelatie in combinatie met het geluk van de mensen binnen je (eenmans)bedrijf en kan in principe oneindig blijven bestaan. Oftewel. Practice what you preach. De propositie van mijn bedrijf is: Iedere organisatie een authentieke organisatie. Dan mag je dus van mij verwachten dat ik zelf wel een beetje authentiek in het leven sta.

Nietzsche schreef: Wees meester en vormgever van jezelf. En nu is het jammer dat ik geen hoofdlettermens ben, want dit zou ik wel heel hard in ieders oor willen schreeuwen: Stop met kopiëren/plakken en ontwerp jouw wereld. Verbind jouw waarden aan je bedrijf. Gedraag je naar je waarden. Doe wat je belooft. Praat met je klant. Maak de wereld oprecht een beetje mooier.

***De businessmodellen zijn, in volgorde:
1. Uitvoering van jouw kennis, uurtarief
2. Advisering aan je klanten, uurtarief of per oplossing
3. Groepstraining, per persoon
4. Online programma’s en producten, een keer investeren en oneindig verkopen
5. Lidmaatschap, maandelijkse bijdrage voor continue kennisdeling
6. Franchise, je traint ondernemers die jouw werkwijze kopen en verkopen als franchisenemer
7. ZZP-team, je bouwt een kring van ZZP’ers om je heen, zij doen het werk, jij bent het gezicht van het merk

[social_share_list]